מצלמות אבטחה: על עדשות, חיישנים ומעבדים מודרניים

מצלמות אבטחה רבות מותקנות בבית הלקוח בלי שהוא היה שותף לבחירתן. הדבר נעשה ישירות על ידי טכנאי מוקד אבטחה, אשר על אף שהם מחויבים לתקנים מחמירים – לא יכולים באמת להבין מה הלקוח ביקש לצלם. ברוב המקרים תהיה חפיפה בין החלטותיו של המוקד לבין צרכי הצילום, אך לכם כלקוחות מאד חשוב לדעת מה הולך להיות מותקן אצלכם ולבקש לשנות זאת בהתאם לצרכים שלכם.

מצלמת אבטחה כיפה IP

מצלמה – עם או בלי חיבור לאינטרנט?

בעבר חיבור מצלמה לאינטרנט היה נחשב מעשה נועז ביותר, שכן האינטרנט אוטומטית "השחיר" את המצלמה מלהיות מוגדרת במעגל סגור. הפריצה הקלה ותרבות ההמון של הרשת פשוט עשו דווקא את המצלמות הלא מחוברות למבוקשות יותר. כיום, השתנו פני הדברים בשל תמורות שחלו בתחום חומות האש הווירטואליות וניתן לומר כי מצלמות אבטחה אינטרנטיות הן לחלוטין מעגל סגור, בו לאף אדם אין גישה פרט לכם. הדבר מתרחש באמצעות מנגנון הצפנה ואבטחה קשיח בו רק ללקוח הסופי של המצלמות ובני ביתו יש גישה לתיעוד מהטלפון הנייד או ממחשביהם האישיים.

מצלמה לצילום רחוק או קרוב?

אם זו מצלמת אינטרקום לכניסה לבניין או לבית, עדיף לצלם מה שיותר שטח את לשים את הכניסה למבנה כמוקד הצילום. אורך מוקד העדשה הוא שיקבע את רמת הריחוק של הצילום. כאשר הוא קצר מאד, ניתן לומר שרק סף הכניסה הוא שמצולם. כאשר הוא ארוך מאד אפשר להרחיק עד לכניסות של בניינים סמוכים. אורך המוקד של העדשה שלכם צריך להיות כזה שיתפוס את רחבת הכניסה ואת המבואה שמלפניה. במידה ותרצו לצלם חלק מהשטח הציבורי (למשל הרחוב בו נמצא הבית) תצטרכו אורך מוקד עדשה ארוך יותר.

מצלמת כיפה נסתרת

האם כל תמונה שהמצלמה תצלם לי קבילה בבית משפט או לצורך זיהוי פנים?

לא, אבל זה תלוי גם בשטח שמצולם. השאלה אם תמונה של מצלמה קבילה כעדות בבית משפט או בזיהוי פנים תלויה בנתון שנקרא פיקסל למטר: כמה פיקסלים יש בכל מטר צילום? יותר פיקסלים? יותר איכותי ופחות מטושטש. אם המטרה היא לאבטח חדר ממוצע של 3.5x2.7 מ' או חצר בגודל זהה הרי שגם מצלמה עם רזולוציה נמוכה יכולה לספק תיעוד כזה. למשל מצלמה של 1MP מורכבת ממידת רוחב של 1,280 פיקסלים, ולכן חלוקה בממד הרוחב של החדר, 2.7 מ' תיתן 474 פיקסלים למטר. זה הרבה יותר ממה שצריך בשביל זיהוי פנים. אבל אם אותה מצלמה צריכה לאבטח מתחם ענק ברוחב 10 מ' מדד הפיקסל למטר הוא 128, וזה כבר לא מספיק אפילו לתיעוד משפטי המחייב לפחות 130 פיקסלים למטר. מיותר לציין שצילום כזה לא יספיק לזיהוי פנים, שהוא המעלה הגבוהה ביותר באיכות תמונה של צילום אבטחה.

כשאני מתקין מצלמת אבטחה במקומות מועדים עם קרינת שמש או פנסים אני לא מסתכן בתמונה שחורה?

בשביל זה צריך לבחור מעבד נכון לכל מצלמה. מצלמה שמצלמת אובייקטים שמועדים להיצבע בשחור בתמונות בגלל שמש, בני אדם בשערי כניסה, או לוחיות רישוי – חשוב לוודא שיש מעבד BLC (פיצוי אור אחורי) או WDR. בצילום מקום חשוך עם פנסים וחלונות (למשל חדר משרד מואר בלילה) חשוב לוודא שיש לכם HLC במצלמה (פיצוי אור זרקור). בצילום חושך מוחלט ללא פנסים רק מצלמת אינפרה אדום יכולה לספק את התיעוד המבוקש.